23. toukokuuta 2016

Astetta raikkaampi ilme keittiöön

Meidän talon pintojen remontissa on käytetty melko paljon beigeä väriä. Sana "melko" on tosin hiukan aliarviomista, sillä yläkerran aulaa ja lastenhuonetta lukuunottamatta sitä on kaikkialla. Siinähän ei sinänsä ole mitään vikaa ja pinnat ovat poikkeuksetta tosi hyvässä kunnossa koko talossa, mutta jotenkin se on vain vähän tylsä ja pikkuisen tunkkainen. Onni on, että seinät ovat, olohuone ja muutama yksittäinen seinä poislukien, pääosin maalattuja ja värin vaihtaminen on helppoa. Onni on myös melkein naapurissa sijaitseva Maalikauppa, jonne eräänä lauantaina rynnistin viisi minuuttia ennen sulkemisaikaa ja sain silti hyvää palvelua.

Tylsän beigen sijaan valitsin väriksi niinkin jännittävän värin, kuin valkoisen. Ensimmäiseksi maalitelan alle sai jäädä keittiö. Keittiö on 2009 remontoitu Puustellin keittiö, Kaapit ovat valkolakattua puuta ja vielä erittäin hyvässä kunnossa. Tasoille ja välitilalle haluaisin jossain vaiheessa tehdä jotain, mutta nyt saavat olla näin. Keittiön beiget seinät saivat siis valkoista maalia pintaansa, ja muutos oli ihan huikea! Keittiössä on kaksi ikkunaa, ja sisään tulevan valon määrä moninkertaistui maalin myötä. Astiakaappi vaihtoi samalla paikkaa ja sopii uudelle paikalleen paremmin kuin nyrkki silmään. Tuonne nurkkaan pinnatuolin paikalle olisi jotain säilytyskalustetta tarkoitus tuoda, kunhan sopiva tulee vastaan. Myös tuolit toivon mukaan lähtevät pian vaihtoon. Simo-mäyräkoira majailee keittiössä päivisin meidän ollessa töissä, joten siitä syystä täällä ollaan toistaiseksi ilman mattoa.

Ei minulla ainakaan tietoisesti ole tarkoituksena tehdä tästä täysin mustavalkoista kotia, mutta katsotaan nyt sitten miten tämä homma tästä etenee. Minä aina ihastellen katselen kuvia ihmisten värikkäistä kodeista ja huokailen, että olisipa minullakin tuollaista. Silti oma mieli ja sielu tuntuu parhaiten rauhoittuvan valkoisen, mustan ja harmaan keskellä, aivan kuin tässäkin keittiössä olisi nyt pikkuisen helpompi hengittää.

Keittiön ennen-kuvat ovat hiukan kehnoja, mutta idea selvinnee. Jatkossa lienee parasta panostaa hiukan enemmän kuvien laatuun:


 Jälkeen:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...