25. toukokuuta 2016

Se kaikkein paras raparperipiirakkaohje

Aion tässä pikkuhiljaa tuoda joitakin suosituimpia ruoka- ja leivontaohjeita tuolta vanhan blogin puolelta tänne Simolaan. Näistä ensimmäinen ja tällä hetkellä hyvin ajankohtainenkin, on tämä raparperipiirakan ohje. Odotin, ja odotan edellen kovasti, mitä kaikkea kevään ja kesän tullen puutarhasta alkaa ylös puskea. Toivoin erityisesti raparperia, joten ilo oli kyllä ylimmillään, kun ensimmäiset punaiset nuput alkoivat maasta pilkottaa. Olen jo ehtinyt tehdä kiisseliä ja kertaalleen tätä piirakkaa. On se vain niin hyvää!

 
 

RAPARPERIPIIRAKKA
(pellillinen)

Muruseos:
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikinaan lisäksi:
2 dl piimää
1 kananmuna

Täyte:
1 l raparperia paloiteltuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi, sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada voi joukkoon. Nypi seos murumaiseksi. Ota tästä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon talteen. Lisää loppuun (3/4) muruseokseen piimä ja kananmuna, sekoita. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Ripottele päälle raparperit ja sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos piirakan päälle ja ripottele vielä pinnalle loput muruseoksesta. Paista 175 asteessa 45 minuuttia. Voit tarjota piirakan vaniljakastikkeen kanssa, mutta tämä on hyvää myös ilman. Piirakka on ehkä parhaimmillaan oltuaan yön yli jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...