6. kesäkuuta 2016

Amerikkalaiset pannukakut

Kun viikossa on viisi aamua, jolloin mennään tiukalla minuutti(sekunti)aikataululla, on ihanaa jos viikonloppuaamuisin ei tarvitse kiirehtiä mihinkään. Yleensä yritän pyrkiä siihen, että ainakin toinen vapaapäivien aamuista olisi todellakin täysin vapaa. Onhan meillä tosin tuo nakki, joka yleensä pakottaa jossakin vaiheessa nousemaan sängystä. Sen huomaa aina märistä ja innokkaista pusuista, koska olisi palvelijan korkea aika herätä. Onneksi mäyräkoirakin on useimmiten sen verran aamu-uninen, että herätys tapahtuu vasta noin puoli yhdeksän aikaan.

Viikonloppuisin on kiva panostaa aamiaiseenkin hiukan enemmän. Tai ehkä pitäisi puhua ennemminkin brunssista. Sen voimalla jaksaa pitkälle päivään. Tällä hetkellä menen enemmänkin kaurapuuro / mehukeitto / raejuusto -linjalla, mutta onhan se ihanaa, kun joskus voi pöytään kattaa pekonia ja munia, tuoretta leipää, hedelmiä, kasviksia, kahvia ja tuoremehua. Välillä innostun tekemään amerikkalaisia pannukakkuja, joihin olen löytänyt todella hyvän ohjeen Eeva Kolun Kaikki mitä rakastin -blogista. Toivottavasti Eeva ei ikinä poista blogiaan, mutta kaiken varalta kirjoitan ohjeen tähän. Kaikki kunnia ohjeesta siis todellakin Eevalle. Tällä ohjeella olen tehnyt pannukakkuja jo useamman kerran.


AMERIKKALAISET PANNUKAKUT
(15-20 kpl)

3 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maustamatonta jugurttia
2-3 dl maitoa
1/2 dl voisulaa

Vatkaa sokeri ja kananmunat. Et tarvitse sähkövatkainta, vaan käsinvatkaus riittää. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kosteat aineet (jugurtti, maito, voisula) keskenään omissa kulhoissaan. Laita maitoa aluksi vain 2 dl. Sekoita muna-sokerivaahtoon kuivia ja kosteita aineita vuorotellen. Jos taikina tuntuu liian paksulta, voit lisätä maitoa. Taikinan kuuluukin olla melko paksua. Tätä taikinaa ei tarvitse turvottaa, vaan paista pannarit heti voissa kuumalla pannulla. Itse käytän aina pientä paistinpannua, mutta voit käyttää myös lettupannua, jolloin pieniä pannareita tulee tuplamäärä. Mielestäni pannukakkujen kanssa sopivat parhaiten tuoreet tai pakastetut marjat. Pieni määrä vaahterasiirappia kruunaa kokonaisuuden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...