30. kesäkuuta 2016

Kesäisen raikas sangria

Meidän juhannus sujui mukavissa merkeissä, ensin aatto kotona grillaillen ja saunoen ja juhannuspäivänä suuntasimme ystävän perheen mökille. Juhannuspäivän ilta oli lapsivapaa, ja joku ehdotti juhannusjuomaksi sangriaa. Minä lupasin sen tehdä, vaikka yleissivistyksessäni olikin sangrian mentävä aukko. No eipä ole enää! En ymmärrä, miten en ole koskaan ennen tullut tällaista tehneeksi tai edes maistaneeksi!

Sopivaa ohjetta etsiessäni huomasin, että netti on pullollaan erilaisia ohjeita, joista vähintään puolet ilmoittaa olevansa juuri se aito oikea espanjalainen sangria. Tässä siis todennäköisesti oikeita ohjeita on niin monta, kuin on tekijöitäkin, jopa Espanjassa. Punaisena lankana tässä tietysti on punaviini, erityisesti suositeltiin käytettäväksi hedelmäisen raikkaita Tempranillo-viinejä. Itse valitsin espanjalaisen Don Hugo Tempranillo -viinin, joka oli hinnaltaan edullinen (7-8 €) ja ainakin tähän tarkoitukseen mainiosti sopiva. Hedelmiä käytin paljon, ja tein juoman jo edellisenä päivänä jääkaappiin maustumaan. Limsan lisäsin tosin vasta ennen tarjoilua. Sangrian tulee ehdottomasti olla kylmää ja halutessasi voit lisätä jääkaappikylmään juomaan vielä jääpaloja. Tällä ohjeella sangriaa tulee hedelmineen päivineen n. 3,5 litraa. Halutessasi voit helposti puolittaa määrän.

Rauma meri kesä sangria juhannus


KESÄISEN RAIKAS SANGRIA

2 plo (1,5 l) punaviiniä (Tempranillo)
n. 1 dl brandya
2 appelsiinia viipaloituna
1 sitruuna viipaloituna
2 limeä viipaloituna
1 appelsiinin puristettu mehu
mansikoita
1,5 l sitruunalimsaa

Pese hedelmät huolellisesti ja viipaloi ne kannuun / astiaan. Lisää punaviini, brandy ja appelsiinimehu. Sekoittele. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti, mielellään yön yli. Lisää sitruunalimonadi ja jääpalat halutessasi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...