10. kesäkuuta 2016

Pellavalakanahaaveilua

Nukkuminen on yksi parhaista asioista elämässä! Heh, ihan oikeasti, se on mahtavaa! En tiedä onko se joku aikuistumisen merkki, mutta ei monikaan juttu vedä vertoja sille tunteelle, kun saa illalla pujahtaa nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. Paitsi ehkä puhtaat lakanat ja perjantai-ilta? Tai puhtaat hotellilakanat, perjantai-ilta ja viini... No, joka tapauksessa sen tunteen vuoksi todellakin viitsii nähdä sen vaivan, että pesee ja vaihtaa petivaatteet suht usein. Niin, ja tosiaan, meillä eräs mäyräkoira saa myös nukkua sängyssä, joten siksikin niitä kyllä mieluusti vaihtaa.

Omistan vain kahdet pussilakanat, joita haluan sänkyyni laittaa. Se on aivan riittävä määrä, sillä useimmiten käytän vain yksiä, pesen aamulla ja petaan illalla pestyt lakanat takaisin sänkyyn. Aikaa säästyy kun ei tarvitse viikkailla vuodevaatteita kaappiin. Nämä kuvissakin näkyvät Marimekon Kaivo-pussilakanat on saatu häälahjaksi mummoltani. (Kylläpä muuten nyt häiritsee tuo tapetin kuvio!)

Olen kuitenkin haaveillut pellavalakanoista jo pari vuotta. Balmuirin pellavalakanat olisivat aivan unelma. Hinta niissä on kuitenkin vähän turhan korkea. Toisaalta ajattelen niiden kestävän ikuisesti, joten mikäpä estäisi säästämästä niihin. Ei varmasti olisi pöllömpi investointi. Ellokselta olen myös katsonut lakanoita, samoin kuin H&M Homesta. H&M:llä ei tosin tällä hetkellä oikein ole värivaihtoehtoja, sillä aivan valkoisia en halua. Elloksella puolestaan on välillä hyviä tarjouksia, joskin en noistakaan väreistä aivan varma ole. Kaikkein mieluisin olisi tumman harmaa. Ehkä toistaiseksi siis jatketaan haaveilua. Yksi asia kuitenkin arveluttaa: pellavalakanoille suositellaan rumpukuivausta! Meillä ei toistaiseksi ole kuivausrumpua, joten mitäs sitten kun sellaista ei ole? Onko kellään kokemusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...