1. kesäkuuta 2016

Rintamamiestalon pihapiiriä

Meillä on tässä tontilla lääniä reilut 1600 m2. Piha tuntuu ihan hirmuisen suurelta, johtuen ehkä osittain siitä, että meidän aikaisempi rivitalopiha oli postimerkin kokoinen. Paljon tässä olisi laittamista, mutta rakastun tähän päivä päivältä enemmän. Pihalta on aikoinaan kaadettu puita ihan reilulla kädellä, mutta onneksi jotain on jätettykin, mm. etupihan vanhat tammet. Kaadettujen puiden tilalle on istutettu nurmikkoa ja aurinkopaikka löytyy kellosta riippuen aina jostakin kohtaa.

Pihaa reunustaa toisella puolella kuusiaita, jonka kyljessä nökötti sammaloitunut ja likainen kasvihuone, josta painepesurilla ja käsin kuuraamalla saatin melkeinpä uudenveroinen. Kaikenlaisten asioiden viljeleminen ja kasvattaminen on minulle ihan uutta ja vierasta, mutta toivon, että saamme täältä ainakin jotain satoa tänä kesänä. Kasvihuoneeseen tulen varmasti palaamaan täällä blogissa.

Siellä täällä nurmikon alta on pilkottanut kiviä, aivan kuin siellä kulkisi kivipolku. Ja kyllä, kivipolkua siellä toden totta on. Mies kaivoi talon viereltä jo hyvän matkaa polkua esiin, ja aika paljon olisi vielä kaivettavaakin. En vielä tiedä kaivammeko sen kaikkialta esiin, mutta joiltakin kohdin kyllä. Katselimme vanhaa 60-luvulta olevaa ilmakuvaa alueesta, ja jo siinä kuvassa nuo polut ovat nähtävissä, joten ovat ilmeisen vanhoja. Aika ihanaa.

Pihassa on vain yksi omenapuu, jonka tosin luulen olevan koristeomenapuu. Me istutimme äitienpäivänä yhden omenapuun, toisenkin olisi voinut. Se on (ehkä) ainoa miinus tässä pihassa. Naapurustossa on ihania vanhoja omenapuita pihat täynnä, viime ja tällä viikolla ne ovat kaikki olleet täydessä kukassa. Viinimarja- ja karviaispensaita täällä puolestaan kyllä on, samoin vadelmia ja sitä raparperia.

Melkoiseksi työleiriksihän tämä näinkin suuri piha on osoittautunut, eikä vapaa-ajan ongelmia ole tiedossa, mutta onpa se vain kivaa ja palkitsevaa. Mies sai viikonloppuna pihan aidattua Simoa varten ja nyt pihalla oleskelu on mäyräkoirallekin mieluisaa. Ja superkivaa! Kuulostan varmaan idiootilta, mutta joskus vain kuljeskelen ympäri pihaa enkä voi käsittää, että se kaikki on tosiaan meidän omaa. Toivottavasti tämä alkuhuuma jatkuu vielä pitkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...