17. heinäkuuta 2016

Kalkkimaalauksen seuraavat uhrit

Sinisen lipaston myötä innostuin kalkkimaaleilla leikkimisestä siinä missä muut ovat villiintyneet Pokemonien jahtaamisesta. Täällä olisi vaikka mitä kivaa, jota voisi vähäsen maalailla! Mutta aloitetaan nyt näistä...

klaffipöytä 50-luku kalkkimaali simola

Mieheni työpaikalta poistettiin vanhoja, jo ajat sitten vintille varastoituja huonekaluja. Sieltä hän meille kotiin raahasi tämän klaffipöydän, josta on myönnettävä, että minulla oli suuria vaikeuksia nähdä minkäänlaista potentiaalia. Vaikka fiftarityyli kampauksineen ja mekkoineen iskee muhun ihan täysillä, ei aikakauden huonekaludesign aina välttämättä miellytä, vaikka onhan siellä paljon hyvää ja kaunistakin. Pöytä on kuitenkin aika näppärän kokoinen ja muutenkin ihan hauska, erikoinen pikku kaluste, niin annetaan sille mahdollisuus. Valkoista maalia saa pintaansa hän, ja ehkäpä myös uudet vetimet.

jakkara kalkkimaali simola

Pikkuinen jakkara taas on ilmeisestikin mieheni isoisän itse tekemä. Vanha on tämäkin, mutta en uskalla sen tarkemmin mennä arvailemaan. Tämä, pikkuisen ruman ja surkean näköinen jakkara on pyörinyt milloin missäkin varastossa ja verstaassa, mutta on mielestäni muodoiltaan niin kaunis, että ansaitsi uuden maalikerroksen pintaansa. Tämä on jo maalattu ja siitä tuli suloinen ja ihana, näette sen seuraavassa postauksessa.

viinilaatikko kalkkimaali simola

Jouluna tuli ostettua viinejä pikkuisen enemmän, lahjaksi ym., ja silloin meille kulkeutui nämä kaksi puulaatikkoa, kolmen viinipullon kokoisia kumpainenkin. Näille olen miettinyt käyttöä siitä asti, ja nyt, kun jakkarasta jäi vielä maalia yli, päätin maalata myös nämä. Näistä myös myöhemmin lisää.

4 kommenttia:

 1. Täytyy varmaan itsekin hakea kalkkimaalia kun on niin hienoja muutoksia blogeista lukenut. Hauska nähdä, millainen klaffipöydästä tulee maalin jälkeen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kalkkimaali ei toiminutkaan ihan niin hyvin, kuin aiemmin käyttämäni sininen maali. Siispä tämä on vielä vähän vaiheessa, mutta eiköhän siitä pian jos postaustakin saada :)

   Poista
 2. Kannattaa kyllä maalata. Käyppä kattoon mun blogissa, maalattiin 8 huonekalua, niistä on kaikista postaus.
  Osallistu samalla kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa,

  VastaaPoista
 3. Jään mielenkiinnolla odottamaan muutoksia!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...