2. heinäkuuta 2016

Kalkkimaalia mäntylipastolle?

Rivitaloasunnosta lähes tuplasti suurempiin neliöihin siirtyminen synnytti luonnollisesti myös tarpeen uusille huonekaluille. Tähän asti meille kertyneet kalusteet on vähän eriparisia, erivärisiä ja eri tyylisiä. Osa sopii hyvin yhteen, osa taas ei enää ollenkaan. Ne, joista eniten tykätään, ovat onneksi kaikki keskenään aika hyvin yhteensopivia, vaikka ovat mikä mistäkin haalittuja. Ja mikä tärkeintä, ne sopivat tänne taloon. Lisää huonekaluja silti tarvitaan, myös korvaamaan niitä vuosien varrella sattuneita hutiostoksia.

Mielestäni vanhaa taloa ei voi sisustaa marssimalla huonekaluliikkeeseen ja ostamalla sieltä kerralla koko talon sisustuksen. Tämä toki tarkoittaa sitä, että pitää jonkin verran sietää keskeneräisyyttä odotellessa, että sopivia yksilöitä tulee vastaan. Itselleni, kaikkimulleheti-tyypille se on välillä vaikeaa, mutta no can do. Pidän siitä, että huonekaluilla on jokin tarina ja niissä on elämän tuomia kolhuja ja kulumia, aivan kuten talossakin. Tietysti kaiken ei tarvitse olla vanhaa, kyllä tänne mahtuu yhtälailla Ikeaakin.

Minulla on ollut hakusessa sopivan kokoinen lipasto makuuhuoneeseen, ja nyt Facebook-kirppiksellä sellainen tulikin vastaan. Männyn värisenä. 80- ja 90-luvun mäntyhuonekaluissa muotoilu on usein aika kivaa, väri vain on kammottava. Joo, täällä yksi johon ei kyllä tämä männyn uusi tuleminen iske yhtään! Mutta maalaamalla niistä saa aika näpsäköitä, ja kasarituotantoa uskaltaa surutta maalaillakin. Paljon on viime aikoina saanut lukea kalkkimaaleista, jotka eivät vaadi minkäänlaisia pohjatöitä. Ne kuulostavat melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta päätin, että nyt kokeillaan! Mies kyllä sanoi autossa lipastoa kotiin raahatessa, että yhtään romua et sitten enää hanki. Enpä varmaan niin.

Raumalla Pick'n Pay -supermarket(!) myy JDL:n Vintage-kalkkimaaleja, sieltä kävin nämä hakemassa. Väriksi valitsin jostain kumman syystä sinisen, Ocean blue -värin. Kuulosti niin kivalta, katsotaan nyt mitä tästä tulee!

lipasto mänty kalkkimaali vintage
lipasto kalkkimaali vintage


2 kommenttia:

  1. Meillä on varastossa vastaava mäntynen lipasto ja olen miettinyt, miten saisin sen käyttöön. Tuo mänty kun ei iske. Joten, jäänkin mielenkiinnolla odottamaan lipastosi muutosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipasto muuttui kyllä aikalailla! Kalkkimaalia suosittelen ainakin siinä tapauksessa, että on vähän laiska noiden pohjatöiden kanssa ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...