25. heinäkuuta 2016

Ruokaisa pesto-mozzarellasalaatti

Lauantaina oli kiva päivä, vietettiin sitä ystävien kanssa Otanlahden rannalla piknikin merkeissä. Tarjoilut hoitui kätevästi nyyttärimeiningillä, kun jokainen toi jotakin. Meinasi mennä sormi suuhun, kun piti keksiä gluteenitonta, lihatonta ja vähälaktoosista piknikille soveltuvaa ruokaa. Normaaliarjessa en juuri joudu erikoisruokavalioita miettimään, niin alan helposti panikoida näiden kanssa. Päädyin sitten lopulta pesto-mozzarellasalaattiin, joka oli helppo ja nopea tehdä (kyllä, vähälaktoosisuus joo kosahti tuohon pestoon, onneksi ei ollut kuolemanvakavaa:)). Tästä tulikin tosi hyvää, sellaista, että mielellään tekee toistekin.

simola simola-blogi pastasalaatti pesto mozzarella

PESTO-MOZZARELLASALAATTI

2 rasiaa kirsikkatomaatteja
1 punasipuli
1 nippu basilikaa
150 g pestoa
2-3 rkl oliiviöljyä
2 palloa mozzarellaa
250 g pastaa (keittämätöntä)
mustapippuria
suolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Halkaise tomaatit, viipaloi sipuli ja hienonna basilikan lehtiä. Kuutioi mozzarella. Sekoita oliiviöljy ja mozzarella keskenään ja sekoita seos jäähtyneen pastan joukkoon. Sekoita kaikki ainekset kulhossa keskenään. Mielestäni tämä salaatti on parhaimmillaan heti tarjoiltuna, muussa tapauksessa sekoittaisin peston salaatin joukkoon vasta juuri ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...