13. elokuuta 2016

Sittenkin tummaa?

On ehkä ihan hyvä juttu, että heti muuttaessa ei ala remppahommiin, ellei se ole välttämätöntä. Facebookin rintamamiestaloryhmässä tunnutaan kovasti aina korostavan, että talossa pitäisi asua vuosi ennen, kuin alkaa remontoimaan (olettaen tietysti, että talo on siinä kunnossa, että siellä pystyy asumaan). Se tuntuu aika järkevältä. Asustella kaikessa rauhassa ja katsoa miten valo kulkee huoneissa eri vuodenaikoina, kuunnella taloa. Eihän se tietysti kaikille sovi ja osa ihmisistä onkin siitä kummallisia, että tietävät aina tasan tarkkaan mitä haluavat ja piste. Itse haahuilen ympäriinsä joka suuntaan osaamatta päättää oikein mistään, kunnes sitten jotenkin palaset aina ajan kanssa loksahtelevat oikeille paikoilleen. Talon rakentaminen olisi minulle varmasti painajaismaista, kun pitäisi tehdä nopeasti juuri oikeita päätöksiä, joita ei kadu heti seuraavana päivänä, tai edes seuraavana vuonna.

Syy miksi tätä nyt mietin, on tuo meidän olohuone (kuvia täällä), jonka remontoimisen haluaisin pikkuhiljaa aloittaa. Tapetin olen sinne jo löytänyt, mutta sitä tulee vain sohvan takana olevalle ikkunaseinälle. Tapetti on harmaa ja siinä on valkoinen kuvio. Harmaa ei ole aivan vaaleanharmaa, mutta ei tummakaan. Ongelma on ollut, että mitä muille seinille sitten tulisi. Olen miettinyt valkoista tai tapetissa olevaa harmaan sävyistä maalia, mutta jotenkin ne tuntuvat tylsiltä. Nyt mietinkin, että jos valitsisi sävyksi reilusti tummanharmaan. Valkoiset kalusteet erottuisivat siitä hyvin, samoin sohvapöytä ja tapetti. Se toisi mukavasti särmää huoneeseen! Myös huoneessa olevat pariovet pääsisivät oikeuksiinsa. Huone on kahden ikkunan ansiosta sen verran valoisa, etten usko siitä tulevan liian pimeä. Sitä paitsi, suurimman osan vuodesta Suomessa on pimeää joka tapauksessa, seinistä riippumatta. Valaistukseen pitäisi siis kiinnitää hyvin huomiota.

Tummanharmaa tuntuisi nyt hyvältä, paremmalta kuin muut tähänastiset suunnitelmat. Pikkuisen minua silti epäilyttää, että onkohan se nyt tuo lähestyvä syksy ja talvi, joka saa kaipaamaan tunnelmallisempaa sisustusta ja olenko sitten kevään tullen maalamassa seiniä taas valkoisiksi :D No, maalaminen on onneksi suht vaivatonta. Pinterestistä keräilin joitakin kuvia tukemaan ideaani ja kyllähän tuollainen tumma harmaa melko tyylikkäältä näyttäisi. Osa kuvista on ihan muita kuin olohuoneita, mutta tunnelma on oikeanlainen.


Kaikki kuvat: Pinterest

1 kommentti:

  1. Kivoja kuvia olet löytänyt. Tykkään!
    Tuo on totta, on hyvä ensi asua taloa ja sitten vasta valita materiaaleja jne. Meillä on uusi talo jonka lähes kaikki seinät maalattiin rakennusvaiheessa vaalealla ja mitä huonekaluja ostimme, nekin vaaleat. Vasta kun olimme hetken asuneet, ryhdyimme tapetoimaan. Ja, olen päätökseen todella tyytyväinen. Olemme asuneet nyt 7 vuotta ja nyt vasta tiedän millaisen fiiliksen olohuoneeseen haluan. Ja, se onkin tämän syksyn projekti!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...