14. syyskuuta 2016

Kodikkuutta kirjoilla


Tänne uuteen kotiin muutettaessa minulla oli sellainen ajatus, etten halua täyttää kaikkia nurkkia tavaroilla, vaan vein suurimman osan muuttolaatikoissa suoraan vintille. Ajattelin, että sieltä sitten pikkuhiljaa käyn niitä läpi ja joko laitan kiertoon tai etsin niille paikan. No, kuten arvata saattaa, suurin osa on edelleen siellä niissä muuttolaatikoissaan.


Kirjojani olen kuitenkin kaivannut kovasti. Vanhassa kodissa ne olivat olohuoneessa vitriinikaapissa, joka nyt täällä menikin keittiöön. Ensin ajattelin, ettei tänne hyllyä edes mahtuisi, mutta kesän mittaan aloin katsella seiniä vähän uusin silmin. Eihän kirjahylly loppujen lopuksi vaatisi kovin paljoa tilaa ympärilleen. En ole oikein viihtynyt tässä meidän olohuoneessa, mutta olen syyttänyt siitä paljolti tuota tapettia. Ehkä se on kuitenkin ollut sen lisäksi muutakin: kodikkuuden ja persoonallisuuden tunne on täältä jotenkin puuttunut.

Tukeva mäntyhylly kulkeutui meille erilaisten onnenkantamoisten saattelemana ihan ilmaiseksi ja sai pintaansa valkoisen maalin. Itseasiassa vasta pohjamaalin, sillä JDL:n kalkkimaalit olivat kaupasta lähes loppu. Tehtaalla on ilmeisesti kesälomien vuoksi toimitusvaikeuksia ja joudun odottelemaan haluamaani sävyä. En ole tutkinut nettikauppojen valikoimia vielä, mieluitenhan sitä tukisi paikallista yrittäjää. En tietenkään malttanut olla jo järjestelemättä kirjoja hyllyyn, vaikka nyt joudunkin tekemään tuplasti töitä, kun maalaan sen uudestaan :D No, ei auta, halusin kokeilla tätä värijärjestystä, johon sain idean vanhan ystäväni Instagram-kuvasta. Siellä ne nyt ovat kaikki klassikkoteokseni Fifty Shadesista Twilightiin. Näyttää aika kivalta ja huoneen kodikkuus ainakin lisääntyi huimasti. Tapetit joutavat edelleen vaihtoon, sillä vieläkin haaveilen tummasta olohuoneesta. Mutta siihen asti näitä on nyt taas pikkuisen helpompi kestää. Viimeisessä kuvassa muuten näkyy mäyräkoira ihan omassa elementissään.

1 kommentti:

  1. Kirjat näyttävät niin kivoilta noin, väreittäin järjesteltynä! Niin meilläkin ne silloin oli, kun kirjoja vielä oli kirjahyllyn täydeltä. Ja mainiosti kirjahylly tuohon paikalleen passaa. Taisin muuten katsoa niitä samoja maalihyllyjä viikonloppuna ja mietin, että minkä huonekalun keksisin maalattavaksi, että saisin niitä kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...