30. syyskuuta 2016

Kuukausi ilman sokeria

Puhutaan välillä vähän muusta, kuin sisustamisesta, koska se aihe kyllästyttää just nyt tosi paljon! :D Olenkin täällä blogissa jo aiemmin maininnut päätöksestäni jättää sokerin syönti. Tarkennetaan nyt heti alkuun, että puhutaan siis lisätystä, valkoisesta sokerista. Hedelmiä ja marjoja syön erittäin hyvällä omallatunnolla edelleenkin. Se oli elokuun viimeinen päivä, Facebook-päivitykseni mukaan. Joku oli tuonut töihin pullaa ja söin. Ärsytti ja kyllästytti aika paljon ja illalla puolihuolimattomasti taisin tokaista, että vois lopettaa koko sokerin. Siitä se lähti, ilman sen kummempia ennakkovalmisteluja. Takana on nyt siis tasan kuukausi ilman sokeria. Olen ajatellut sen niin, että nyt aluksi ihan totaalisesti kokonaan ja myöhemmin voin sitten spesiaalitilanteissa syödä hiukan, jos siltä tuntuu. Voihan se olla, että pärjää ilmankin. Niitä tilanteita on tulossa tässä marraskuun alusta lähtien muutamia: lapsen syntymäpäivä (ehkä kyllä pystyisi skippaamaan kakun syönnin?), firman pikkujouluristeily (ei pysty, koska viini!;)), ystävän häät Hampurissa (en oo ikinä käyny Saksassa) ja lopuksi tietysti joulu (Brunbergin tryffelit). Joulu minua hiukan jännittää, mutta muuten en ajatellut asiasta stressata. Pitää vain pitää huoli, ettei lähde lapasesta. Ei varmaan ainakaan risteilyllä lähde. Ei.

No mitenkä on sitten mennyt? Pakko sanoa, että hyvin, tosi hyvin. Olen jopa yllättynyt siitä, kuinka hyvin! Semmoisia "revinhiuksetpäästänijakuolenihanjustnyt"-tilanteita ei ole ollut kuin ehkä kerran, joka onneksi meni nopeasti ohi. Se, että olen kertonut asiasta suoraan läheisille, huudellut somessa ja töissä, on auttanut. Voi sitä kettuilun määrää, minkä osakseni saisin, kun joku näkisi minun sortuvan! :D On niitä "ei me kerrota kenellekään" -kommenttejakin tullut, mutta sepäs siinä onkin: suurimpana motivaattorina tällä kertaa toimii se, että on vahva halu näyttää ihan vain itselleni, että pystyn tähän. Kenestäkään muusta se ei ole kiinni.

Hyvin nopeasti sokerittomuus laajeni vähän suurempaankin elämäntaparemonttiin. Sokerin myötä luonnollisesti pois jäi myös alkoholi, eli viinit ja siiderit. En tosin ole mikään suurkuluttaja ollut ennenkään, mutta mikäs onkaan ollut sen mukavampaa, kuin nauttia lasi tai kaksi hyvää viiniä työviikon päätteeksi, tai kylmä siideri saunan jälkeen. Leivän syöntiä olen vähentänyt, mutta muuten olen syönyt ihan tavallisesti, normaalia kotiruokaa. Nyt haasteena olisi vähentää lihan syöntiä, eli opetella tekemään enemmän kasvisruokia. Oma soija-allergiani asettaa tähän pikkuisen rajoitteita, mutta onneksi on muitakin vaihtoehtoja. Muutaman kerran olen herkutellut viikonloppuna sipseillä, mutta nyt olen jättänyt nekin pois. Koiran kasvaessa lenkit ovat pidentyneet ja nykyisin tulee päivittäin tehtyä ainakin reipas tunnin kävelylenkki. Pari viikkoa sitten lisäsin yhtälöön vielä juoksun, joka on lähtenyt sujumaan taas pitkän ajan jälkeen aika kivasti. Täällä päin onneksi kadut ovat iltaisin hiljaisia ja illatkin jo pimenevät, niin saa ihan rauhassa puuskuttaa menemään :D Kunpa saisin nyt tahdin pidettyä yllä. Salillekin haluaisin, mutta en oikein meinaa uskaltautua minnekään yksin, vaikka tiedän, että se on ihan typerää. Näiden lisäksi olen kiinnittänyt huomiota veden juomiseen ja siihen, että ehtisin iltaisin ajoissa nukkumaan.

Onko sitten tapahtunut muutoksia tämän kuukauden aikana? Luonnollisestikin tietysti on. Tärkeimpänä se, että tunnen jaksavani paremmin tällä hetkellä melko stressaavaa arkea ja vanne kiristää päätä vähän vähemmän. Olen myös löytänyt uudelleen sen fiiliksen, että kun ihan tosissaan kaikki harmittaa ja on paha mieli, lenkille lähtö auttaa tyhjentämään päätä ja piristää oikeasti. Kaikista kivointa kuitenkin oli kuulla, että olen onnistunut motivoimaan yhden ihmisen samanlaiseen elämätaparemppaan. Siitä tuli tosi hyvä mieli. Fyysisiä muutoksia on ainakin paremmin voiva iho ja pienempi pöhötys kasvoissa :D Vaa'alla en alussa käynyt, vaikka olisi ehkä kannattanutkin. Joka tapauksessa housut ovat alkaneet lököttää ikävästi(?) ja elokuussa H&M:ltä tilaamani pahasti kinnannut pusero ei kinnaa enää. Muutama kilo on siis saattanut lähteäkin! Tästä on hyvä jatkaa, kuukausi vielä tiukalla linjalla ja sitten on tiedossa hiukan herkuttelua!

4 kommenttia:

 1. Ajankohtainen postaus itselleni, sillä olen juuri aloitellut sokeritonta kuukautta. Varsinaisesti se alkaa siis huomenna, mutta olen jo tämän viikon valmistellut ja vähennellyt sokerin ja höttöhiilareiden saantia. Olen joskus ollut pitkiäkin aikoja vähähiilarisena, mutta aina sokeri vaan on syystä tai toisesta hiipinyt takaisin elämään. Viekas pirulainen siis tuo valkoinen viettelijä. :D Mutta kiitos lisämotivaatiosta. Taidanpas itsekin postailla sitten kuukauden päästä fiiliksistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tsemppiä muutokseen! Kirjoittele ihmeessa välillä kuulumisia, mielenkiintoista lukea muidenkin "kamppailuista"! :)

   Poista
 2. Mukavaa lukea näitä onnistumistarinoita. Saa tsemppiä itsekin! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...