2. lokakuuta 2016

Esittelyssä uusi makuuhuone

Tässäpä nyt lisää kuvia makuuhuoneesta, josta eilen laitoin vain pienen vilahduksen. Tosiaan, kaiken pähkäilyn ja muutaman maalikauppareissun jälkeen väriksi valikoitui Tikkurilan Takorauta, joka on hyvin tumma harmaa. Olen niin tyytyväinen, etten sitten päätynytkään sinisiin sävyihin, vaikka aluksi olin asiasta niin varma. Värilastut eivät näyttäneet omalla seinällä enää ollenkaan kauniilta, vaikka netin kuvissa olivatkin upeita. Luulen, että väri olisi voinut toimia tapetissa paremmin. Halusin kuitenkin huoneesta tumman, se oli varmaa. Mukaani nappaamat harmaat eivät olleet kuitenkaan riittävän tummia, ja vasta toisella kerralla maalikaupassa löysin tämän Takoraudan. Sen jälkeen valinta ei enää ollutkaan vaikea.

Viime viikonlopun käytin seinien tasoittamiseen, hiomiseen ja maalaamiseen, ja perjantaina roudattiin kalusteita. Nyt huone on melkein valmis, ja voin sanoa, että lopputulos on juuri sellainen kuin mielessäni sen alunperin näin, vaikka seinän väri muuttuikin matkalla. Hassua kyllä, huone näyttää nyt suuremmalta kuin ennen. Tumma väri antaa tilalle syvyyttä ihan eri tavalla kuin vaalea. Lisäksi lattia tulee nyt kauniimmin esiin, kun se ei ole samaa sävyä seinien kanssa. Nostimme verhotankoa huijataksemme huonetta hiukan korkeammaksi, joten ostoslistalla on nyt uudet verhot. Nämä vanhat jäivät auttamattomasti liian lyhyiksi, kuten kuvista näkee. En oikein tiedä millaiset verhot olisivat hyvät, ehkä hiukan raskaammat ja runsaammaat, kuin nämä nykyiset. Saa antaa vinkkejä! :) Yläkerrassa meillä oli seinässä Ikean Årstid-valaisimet, mutta ehkä ne ovat ilmeeltään liian romanttiset tänne. Luulen, että ne saavat jäädä yläkertaan ja tänne hankitaan uudet, yksinkertaisemmat valaisimet. Myös matto voisi mennä vaihtoon jossain vaiheessa.

Remonttibudjetti oli minimaalisen pieni ja tämän huoneen muutokseen on kulunut rahaa 58 euroa, sisältäen myös nuo vaaleat tyynynpäälliset. Toki tulevat hankinnat, verhot, valaisimet ym. nostavat kustannuksia, mutta itse remonttiin rahaa ei paljon kulunut, vaikka ilme muuttuikin hurjasti. Aina ei siis tarvita valtavaa remonttibudjettia, vaan pienemmälläkin pärjää. Kuvia huoneesta ennen remonttia löytyy täältä.

Mitäs olette mieltä muutoksesta, kannattiko?

makuuhuone simola tikkurila takorauta
makuuhuone simola tikkurila takorauta
makuuhuone simola tikkurila takorauta
makuuhuone simola tikkurila takorauta
makuuhuone simola tikkurila takorauta
makuuhuone simola tikkurila takorauta
makuuhuone simola tikkurila takorauta

14 kommenttia:

 1. Hieno tuli! Itsekin tykkään makuuhuoneessa tummemmista sävyistä. Tuntuu, että silloin tulee paremmin unikin, kun huone ei ole niin hirveän valoisa ja valkoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Huoneessa on kyllä ihan eri tunnelma, kuin yläkerran valkoisessa makuuhuoneessa oli. :)

   Poista
 2. Tumma toimii hyvin seinissä, kun sitä osaa oikein käyttää, liikaa sitäkään ei saa olla. Kaunis kontrasti! Tuolla varmasti viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kolmen nukutun yön perusteella huoneessa viihtyy oikein hyvin :)

   Poista
 3. Oikein hyvä muutos. Todella hyvä. Itsekin pähkäilen makuunhuoneemme seinien värin kanssa ja tästä sain kyllä vahvistusta suunnitelmille ja lisäpontta asian eteenpäinviemiseksi, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne ja hienoa jos omatkin suunnitelmasi tästä selkeytyivät! Tumma väri ei kyllä ole ollenkaan synkkä :)

   Poista
 4. Vau, makuuhuoneesta tuli todella kaunis. Oikein yleellisen näköinen. Harmaa ja valkoinen sopivat niin hyvin yhteen. Sinulla on hyvä silmä sisustuksessa. Kauniita kuvia blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista Heli! Ylellinen oli juurikin se, mitä hain, joten hyvä jos siinä on onnistuttu :)

   Poista
 5. Kyllä kannatti! :) Ihana ja kutsuva makuuhuone!

  VastaaPoista
 6. Onpas hieno muutos ja ihanalta näyttää sisustus kokonaisuudessaan! Nuo pariovet viimeistelevät tunnelman, ihanan ylellistä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ihanasta kommentista! Nämä pariovet ovat kyllä yksi lempijuttujani tässä talossa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...