11. joulukuuta 2016

Erityisen onnistunut pizza


Lauantai-iltana herkuteltiin itse tehdyllä pizzalla, joka oli kerrankin erityisen onnistunutta. Vaikeahan siitä noin yleensäkään on pahaa saada, mutta tällä kertaa siitä tuli aika erinomaista, vaikka itse sanonkin. Kelpasi myös lapselle, joka se kertoo meidän tapauksessa jo paljon :D Teen pizzapohjan aina tällä samalla ohjeella, jonka olen havainnut hyväksi. Se riittää joko kahteen ohueen melkein-uunipellin kokoiseen pyöreään pizzaan, tai jos tykkää paksummasta pohjasta, tästä saa pellillisen. Ohjeen voi helposti puolittaa.

Yksinkertaiset asiat toimii parhaiten, italialaiset ovat sen selvästi havainneet ruuanlaitossa. Niin se on tässäkin: kun täytettä on vähemmän, tuli pohjasta rapea ja hyvä. Pääsin helpolla, kun käytin valmista tomaattikastiketta, lisäksi ilmakuivattua kinkkua, pepperonia ja mozzarellaa. Ei tarvinnut paistella jauhelihaa tai keitellä tomaattikastiketta.


Tällaisella ohjella on tehty nämä pizzat:

Pohja:
2 dl vettä
1/2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl oliiviöljyä

Päälle:
1 tlk Mutti-pizzakastiketta
pepperonimakkaraa
ilmakuivattua kinkkua
1 pallo mozzarellajuustoa
juustoraastetta
+ rucolaa

Sekoita hiiva lämpimään veteen, lisää joukkoon suola, jauhot ja öljy. Vaivaa taikina ja jätä liinan alle kohoamaan ainakin puoleksi tunniksi. Jaa taikina kahtia ja kauli siitä ohuen ohuet levyt kahdelle leivinpaperille. Levitä päälle tomaattikastiketta ja juustoraastetta, ja lisää täytteitä oman maun mukaan. Itse laitoin toiseen pepperonia ja toiseen ilmakuivattuja kinkkusiivuja. Revi päälle vielä paloja mozzarellasta. Paista 250 asteessa n. 10 minuuttia, kunnes reunat alkavat hiukan tummua. Tässä vaiheessa kannattaa olla tarkkana, etteivät tummu liikaa, se käy nimittäin nopeasti ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä oli myös lauantaina pizzailta. Näyttääpä tuo teidän pizza hyvältä. Kiitos reseptistä, jospa kokeilisi jotain vaihtelua!

    VastaaPoista
  2. Onpa ihania kuvia! Voi että nyt tekisi mieli pizzaa, mutta kunhan flunssaan kuuluvat sivuoireet kuten makuaistin menetys menee ohi, niin sitten. Täytyy pipertää ohje talteen, kiitos herkullisesta vinkistä!

    Ihanaa viikkoa ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...