28. joulukuuta 2016

Toast Skagen ja lämminsavulohi-saaristolaisleivät + muutama sana meidän joulusta

Voi joulu. Meidän joulu ei sitten mennyt ihan suunnitelmien mukaan, vaan suurelta osin sairastaessa. Lapsi oli kipeänä jo aikaisemmin ja oli jouluna vielä toipilas. Itsellä alkoi aattoiltana olla vähän kehno olo, joka tapaninpäivään mennessä oli muuttunut reippaaksi 39 asteen kuumeeksi. Nyt alkaa olla jo parempi, vaikka eipä tässä maratoonille vielä lähdettäisi. Postilaatikolle ehkä. Mutta unohtuipa ainakin mahdollinen stressi ja kiire, ja niiden sijaan on möllötetty sohvalla ja sängyssä lueskellen ja katsellen elokuvia. Rennosti on otettu ja sen huomaa kyllä kun katselee kotona ympärilleen. Taidan kuitenkin ensin keskittää katseeni televisioon ja katsoa vielä muutaman jakson Outlanderia Netflixistä. Siivoamaan aina ehtii.

Joulupäivänä olin kuitenkin vielä sen verran tolpillani, että sain tehtyä joulupöytään suunnittelemiani herkkuja. En ole mikään suuri perinteisen jouluruuan ystävä, ja niinpä tänäkin vuonna sovellettiin aika paljon näiden kanssa. Jouluista silti, vaikka ei välttämättä niin perinteistä. Ajattelin nyt jakaa kaksi hyväksi havaittua ohjetta täällä blogissa, vaikka joulu jo menikin. Mutta nämähän sopivat tarjottaviksi yhtä hyvin vaikkapa uuden vuoden juhlissa tai missä tahansa illanistujaisissa, ja ovat lisäksi helppoja näperrettäviä.



TOAST SKAGEN

6 viipaletta paahtoleipää
voita
180 g katkarapuja
2 rkl ranskankermaa
2 rkl majoneesia
0,5 tl dijon-sinappia
2 rkl tilliä
2 tl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

koristeluun:
mätiä
sitruunaviipaleita
tilliä

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Paahda leivät ja leikkaa niistä kuoret. Leikkaa sen jälkeen ne vielä keskeltä kahtia kolmioiksi. Sekoita keskenään majoneesi, ranskankerma, sinappi ja sitruunamehu. Silppua tilli ja lisää se, sekä pippuri ja ripaus suolaa kastikkeeseen. Lisää vielä sulaneet ja valutetut katkaravut. Voitele paahtoleivät ja lisää noin ruokalusikallinen katkaraputäytettä jokaiselle leivälle. Koristele mädillä, tillillä ja sitruunaviipaleilla.




LÄMMINSAVULOHI-SAARISTOLAISLEIVÄT

4-6 viipaletta saaristolaisleipää
voita
150 g lämminsavulohta
1/2 pieni punasipuli
100 g ruohosipulituorejuustoa
2 rkl ranskankermaa
2 rkl tilliä
mustapippuria
sitruunamehua

Voitele leivät ja leikkaa viipaleet neljään osaan (riippuen toki viipaleen koosta). Silppua sipuli ja tilli pieneksi ja laita ne kulhoon. Lisää ranskankerma ja tuorejuusto sekä pippuri ja sekoita hyvin keskenään. Lisää savulohi ja oman maun mukaan sitruunamehua. Laita täytettä noin teelusikallinen jokaiselle leipäpalalle, Koristele tillillä.

3 kommenttia:

  1. Nämä tarjottavat ovat kyllä sellaista herkkua että oksat pois!

    Nyt on ollut paljon sairastelu-uutisia. Osuipa harmillisesti juuri jouluun. Parempaa vuodenvaihdetta teille! :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit kuvat ihanista herkuista!
    Paranemisia teille!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä<3 Täällä juuri mietitään vuodenvaihteen juhlien tarjoiluja, joten kiva lukea tarjoiluvinkkejä:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...