14. joulukuuta 2016

Vähän väsyttää


Varmaan masentavin ja eniten lukijoita karkottava otsikko ikinä :D Mutta. Minuun on iskenyt jokin kaamosväsymys. Nyt kun kaikki paljon odotetut reissut ja juhlat ovat takanapäin, päälle vyöryi se sellainen tyhjyyden tunne, kuten aina kivojen juttujen jälkeen: yhtäkkiä ei olekaan enää mitään, mitä odottaa. Tuo joulun odotuskaan ei näin aikuisiällä minuun ihan sillä samalla tavalla tepsi :)

Pimeys tuntuu lisääntyneen x 100, kotikaupungin kadut tuntuvat (ja ovat) tyhjiltä keskustassakin, ainakin niinä aikoina kun minulla on aikaa siellä käydä. Puhumattakaan omista kotinurkista, joilla paljoakaan liioittelematta voi tehdä viiden kilometrin lenkin näkemättä ainoatakaan ihmistä. Se vähän nyt ahdistaa, kaipaan ihmisvilinää, jota tässä on viime aikoina ympärillä ollut. Tekee mieli elää pakastepizzalla ja juustolla, eikä ainakaan vahingossakaan lähteä lenkille.


No, onneksi nämä tällaiset ovat yleensä järjestelykysymyksiä. Pimeydelle ja kotikaupungille en voi mitään, ainakaan kovin helposti, mutta jotain kivaa odotettavaa tulevaisuudelle ei sen sijaan pitäisi olla mahdotonta järjestää. Kukaan ei myöskään kuole satunnaiseen pakastepizzapäivään. Joulun lähestyminen tuntuu kyllä mukavalta, saa hyggeillä kotona ihan kaikessa rauhassa, mieluiten viltin alla mäyräkoira (oikea, ei se 12-pack) kainalossa. Muutamaa lahjaostosta lukuunottamatta, kovin paljoa (lue: mitään) en ole joulun eteen vielä tehnyt.


Tajusin tuossa, että jouluaatto osuu lauantaille ja perjantainahan on siis vielä työpäivä. Tarkoittanee sitä, että tulevana viikonloppuna on pistettävä tuulemaan kotona. Somesta ja tuttavilta tulevien kommenttien ja kyselyiden perusteella voisi kyllä kehittää itselleen melkoisen joulustressin: "Joko olet pessyt ikkunat / siivonnut kaapit ja koko kodin / hankkinut lahjat / tehnyt leipomukset ja ruuat / laittanut kuusen?" Facebook ja Instagram ovat täynnä kuvia, joissa fiilistellään jouluun valmistautuneita kauniita koteja. Viime vuosina olen oppinut, että joulu ja joulun tunnelma tulee sieltä kyllä ilman stressiäkin, joten sellaista lienee turha itselleen kehittää nytkään.

Entuudestaan tiedän senkin, että vuodenvaihteen jälkeen on taas pikkuisen helpompi hengittää. Sitä odotellessa siis.

Mites siellä, pukkaako stressiä jouluvalmisteluista tai onko ilmassa väsymystä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...