10. tammikuuta 2017

Herkullinen ja terveellinen vihersmoothie


Voisi sanoa, että vihersmoothiet on kyllä tulleet elämääni jäädäkseen. Varsinkin arkiaamuihin se on kuulunut jo kuukausien ajan ja vakiintunut tapa onkin ottaa smoothiepullo mukaan töihin. Lähden aamuisin niin aikaisin, että en ehdi aamupalaa syödä kotona. Siinä missä kesällä smoothieilleni vielä irvisteltiin, kukaan ei enää kiinnitä asiaan huomiota :D Aamukiirettä helpottaakseni laitan ainekset aina edellisenä iltana valmiiksi blenderin kannuun ja jääkaappiin. Aamulla lisään vain veden ja pyöräytän smoothien valmiiksi.

Laitan näihin yleensä vähän mitä kaapissa ja (lähi)kaupassa on saatavilla, mutta ehkä eniten käyttämäni sekoitus on avokado-pinaatti-lehtikaali-mangosose-vesi. Joskus jos avokadoa ei ole saatavilla, korvaan sen banaanilla. Lehtikaaliakaan ei kaupasta aina löydy, mutta pinaattia onneksi lähes aina. Lisäksi pidän pakastimessa varalla aina Rainbow:n smoothiesekoitusta, jossa on ananasta, mangoa ja pinaattia, ja joka on ihan hyvää. Niitä käytän "hätätapauksissa", eli silloin, kun ei ole "ehtinyt" käydä kaupassa (inhoan ruokakaupassa käyntiä!:)). Nyt ostin yksiä kuvauksia varten minttua, jota olen hyödyntänyt näihin. Ja siitäpä päästiinkin itse asiaan: tuli tehtyä niin hyvä vihersmoothie, että pakko jakaa ohje teidänkin kanssa. Lueskelin muuten mintun terveysvaikutuksista, ja sen sanottiin sisäisesti nautittuna ainakin rauhoittavan vatsaa ja auttavan päänsärkyyn, sekä kuukautiskipuihin. Tiedän, mitä viljelen kasvihuoneessa ensi kesänä, sillä ei passaa unohtaa sitä kaikkein parasta käyttötarkoitusta: mojitoja! :)

MINTTUINEN VIHERSMOOTHIE

kourallinen minttua
kourallinen pinaattia
kourallinen lehtikaalia
1 pieni avokado
0,5-1 tlk ananasta mehuineen
vettä (sen verran, että ainekset peittyy)


P.S. Postauksen kuvat eivät ole juuri tästä ko. smoothiesta ;)

3 kommenttia:

 1. Mä olen kesästä asti vetänyt aamupalaksi smoothieta, en tosin näitä vihreitä versioita. Olen ehkä sen verran ahdasmielinen, että minusta vihreä kuuluu salaatin, ei smoothien sekaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ainakin avokado on sellainen, että aiheuttaa suorastaan riippuvuutta :) Itsekin olen sillä tavalla ahdasmielinen, että en pysty yhdistämään mitään maitotuotteita vihersmoothieen :D

   Poista
  2. Muuten hyvä mutta, en voi sietää avocadoa. :D Yritin joskus sitä opetella syömään, mutta ei onnistunut edes smoothiessa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...