11. helmikuuta 2017

Punaisen maton paikka


Jos meidän koti olisi mukana Suomen kaunein koti -ohjelmassa, punaisen maton paikka olisi varmaan juuri tuossa makuuhuoneen sängyn päädyssä. Vaikka tuo meidän olkkari ei ihan täysin silmää miellytäkään tällä hetkellä, pidän näkymästä pariovien läpi olohuoneeseen. Kirjat sen varmaan tekevät niin miellyttäväksi. Nyt ei kuitenkaan ollut tarkoitus puhua kodin lempipaikasta, vaan ihan konkreettisesti juuri siitä, punaisesta matosta.

Olen jo ikuisuuden haaveillut punasävyisestä, itämaisesta matosta meidän kotiin. Tosin en tiennyt, minne sellainen meillä sopisi, mutta se nyt on sivuseikka, kun haaveilusta on kyse. Makuuhuoneeseen on myös ollut tarkoituksena hankkia uusi matto jossain vaiheessa. Meni hetki, ennen kuin tajusin yhdistää nämä kaksi - miksipä makuuhuoneeseen ei sopisi punainen, itämaistyylinen  matto?! Noh, aidon itämaisen vintagematon löytäminen edullisesti vaatisi melkein lottovoittajan tuurin ja uutena ostaminen taas pienen lottovoiton, joita kumpaakaan nyt ei ole itselle jostain syystä suotu. Niinpä olen etsiskellyt itämaistyylisiä mattoja sitten muualta. Hobby Hallista löytyi lopulta kiva ja sopivan suuri Buhara-viskoosimatto, jonka tilasin kotiin.

Matto on aivan ihana ja ehdottomasti aion sen pitää, mutta huomaan, että se vaatii pikkuisen totuttelua ja sulattelua. Suuri ja voimakkaan värinen matto antaa huoneelle ihan uudenlaisen ilmeen, juuri kun silmä on ehtinyt tottua vanhaan. Hienoisesta outoudesta huolimatta tämä tuntuu silti hyvältä ja ihan oman näköiseltä jutulta. Haavevalaisin sopisi tuonne nyt entistä paremmin. Pidän erityisesti tuosta näkymästä, kun maton kulma pilkistää näkyviin eteisestä olohuoneeseen tullessa. Sen myötä huomaan, että nyt olohuoneenkin suunnitelmat alkavat mielessäni äkkiä selkeytyä. Tähän asti kun ne ovat olleet lähinnä vain haparoivia ajatuksia, jotka vaihtuvat lennosta ihan toisiin. Ihan vielä ei vihreää valoa olkkarin tapettien repimiselle tullut, mutta kyllä se sieltä vielä tulee! ;)

1 kommentti:

  1. Mukava postaus! On mukava lukea minne kukin kodissaan tuon punaisen maton asettaisi. Kaunista teillä on!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...